„АРТкатарсис” – unul din puținele evenimente din regiunea transnistreană fără politică și propagandă militară // VIDEO

„АРТкатарсис” – unul din puținele evenimente din regiunea transnistreană fără politică și propagandă militară // VIDEO

Orașul Bender/Tighina – Centru pentru sporturi adaptive „Invasport”. Oamenii cu necesități speciale vin aici să se simtă egali. Pentru prima dată, aici a fost deschisă o expoziție cu lucrările lor.

40 de picturi, sculpturi și instalații au fost realizate de autori din Chișinău, Tiraspol și Bender. Așa își exprimă gândurile, sentimentele și senzațiile.

Dmitry Kuzuk, șeful Fundației Lumea Oportunităților Egale, inițiază diverse evenimente pentru a conștientiza societatea de importanța incluziunii – toată lumea are șanse egale de auto-exprimare.

Este unul din puținele evenimente din regiune unde nu există agresiune, dezbateri politice sau personalități militare. Aici domnește o atmosferă de conștientizare, acceptare, înțelegere și creație. Și o mulțime de zâmbete.

Liuba își va sărbători în curând cei 24 de ani. Și îi place să deseneze încă din copilărie. Și acum – prima expoziție la care și-a prezentat lucrările.

Acești oameni sunt speciali, dar ei, la fel ca noi toți, doresc să trăiască, să comunice, să creeze, să iubească și să fie fericiți.